Dzięki Talk Marketing i Podravka wraz z moimi przyjaciółmi poznałam smak past warzywnych Podravka, przygotowanych z dojrzewających w chorwackim słońcu warzyw prosto znad Morza Śródziemnego.
Ajvar to typowa w kuchni bałkańskiej pasta na bazie papryki i bakłażana. Pasty warzywne Podravka to produkty niesamowicie uniwersalne, nadają się praktycznie do wszystkiego. Mają gęstą konsystencję. Na plus zaliczam, że pasty nie zostały zmielone na papkę, ale możemy odnaleźć w nich kawałki warzyw. Zapach bardzo apetyczny.
Poznałam trzy smaki past warzywnych: Ajvar Łagodny, Ajvar Ostry i Relish. Wszystkie nie tylko bardzo smaczne, ale także bez konserwantów, aromatów i sztucznych dodatków. Pysznie i zdrowo!
W Ajvar mamy połączenie papryki, bakłażanu i pomidorów. Zdecydowanie wyczuwam paprykę i bakłażan. Dla miłośników ostrych smaków polecam wersję pikantną. Nie wyczujemy tu smaku octu. W Relish mamy udane połączenie ogórków, papryki i pomidorów. Czuć ostrość, ale nie jest ona przesadzona.
Pasty warzywne Podravka idealnie nadają się jako dodatki do pieczonych mięs, wędlin, serów, kiełbas i potraw z grilla. Doskonałe na kanapkę, zapiekankę, tosta oraz jako dip do chipsów. Wzbogacą także smak sosów, gulaszów czy zup. Pastom warzywnym Podravka nie dorówna żaden ketchup czy musztarda. Zostają z nami na dłużej! Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz